Spausdinti


Nors šiemet ir nesame oficialūs Ukmergės miesto šventės programos dalyviai, „Vilkamirgės“ galerijoje, specialiai šį šventinį penktadienį (gegužės 25 d.) atidarėme net dvi naujas parodas. Viena iš jų, kaip ir pernai - kaip ir, tikimės, tradiciškai kasmet - Ukmergės meno mokyklos dailės skyriaus moksleivių darbų paroda. Šįkart, bendradarbiaudami su mokyklos mokytoju-metodininku Dainiumi Tijūnėliu, parengėme akvarelės parodą.

Akvarelė dažnai įvardijama kaip įnoringa technika. Gal dėl to, kad tapant akvarele, procese dalyvauja viena iš gamtos stichijų - vanduo. Jis gali išsilieti, pabėgti “nusinešdamas” spalvą, iškrėsti kitų netikėtų ir mažiau įgudusiam tapytojui sunkiai suvaldomų veiksmų. Todėl dažnas suaugęs kūrėjas akvarelės šiek tiek bijo ir vengia. Tik ne vaikai. Ateikite ir pamatysite. Vaikų darbuose akvarelė liejasi laisvai ir drąsiai, o spalvos žaižaruoja. Čia pamatysite ne tik šlapia, bet ir sausa akvarelės technika sukurtų darbų. Ir net tirštai  - taip nedaroma! - nutapytą darbą, kurio paviršius blizga nuo dažų sudėtyje esančio medaus.

Parodoje eksponuojamų darbų autoriai: ARINA KAIRAITYTĖ, VYTAUTĖ MILINSKAITĖ, KAROLIS MAKAUSKAS, AISTĖ JANKAUSKAITĖ, SILVIJA PRUNSKUTĖ, AINĖ PAPLAUSKAITĖ, APOLONIJA SMULSKYTĖ, VIJA SUSLAVIČIŪTĖ, GINTARĖ PEREDNYTĖ, GODA POŽERSKAITĖ, RADVILĖ USELYTĖ, GABIJA VALIUKEVIČIŪTĖ, TITAS KUMETAITIS, EVELINA LAURINAVIČIŪTĖ, DOMINYKA JUZAKĖNAITĖ, OTAS MEIRONAS.

Jų mokytojas - DAINIUS TIJŪNĖLIS.

Parodą galėsite apžiūrėti visą birželio mėnesį.
Adresas: Ukmergės turizmo ir verslo centras, Kęstučio a. 2-2, II aukštas.

Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Nuotraukose - O. Judakovos plakato fragmentai.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau