Spausdinti


Nuo gegužės 1-os dienos „Vilkamirgės“ galerijoje veikia šviesi ir pakylėjanti vilnietės grafikės Daivos Kairevičiūtės fotografijų paroda „Žolinė“.

„(...) žmonės Daivos „Žolinėje“ – tarsi ne iš šių laikų, Švenčiausiosios Mergelės Ėmimo į dangų atlaidai fotografuoti Pivašiūnuose, bet Daiva sąmoningai vengia atpažįstamų architektūrinių detalių, fotografijose nefiksuodama altoriaus ir bažnyčios eksterjero, todėl jos Žolinė tarsi nepavaldi vietai ir laikui.

Fotografuoti atlaidus – visada rizikingas žingsnis, tai meistriškai darė dar neskaitmeninės fotografijos laikais kūrę meistrai – R. Požerskis, R. Rakauskas, V. Luckus ir kiti. Grafikė ir fotografė Daiva Kairevičiūtė ir toliau lieka ištikima savo stiliui – fiksuoti iš pirmo žvilgsnio paprastą, regis, niekuo neišsiskiriantį kadrą ir koduoti jį po naratyviniu sluoksniu, pasakojimo kūrimą paliekant žiūrinčiojo fantazijai.“ (Eglė Marija Frank „Šiaurės Atėnai“ Nr. 8, 2018 m. balandžio 20 d.)

„Vilkamirgės“ galerija Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centre,
Kęstučio a. 2-2, II-me aukšte. Lankymas nemokamas.

Paroda veiks iki gegužės 24 d.
Kviečiame!
 
Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Nuotraukose - O. Judakovos plakato fragmentai.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau