Lapkričio 23 dieną Ukmergės kultūros centro Dainavos skyriuje vyko tradicinė 4-oji rajoninė romansų šventė „Paklydėlis vėjas išdainuos tavo ilgesį...“. Ilgesingomis dainomis dalijosi 2 kolektyvai iš Dainavos, kolektyvai iš III Antakalnio, Taujėnų, Vidiškių, Siesikų, Šventupės ir Žeimių. Šventės dalyvius ir žiūrovus pasveikino Ukmergės rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas.

„Tas mūsų taip pažintas ilgesio ir laukimo jausmas nesvetimas kiekvienam, tuo pačiu ir Dainavos skyriaus moterų grupei „Romantika“ (vad. L. Talutienė), nes kas geriau, jei ne moteris sugeba jausti, tikėti, mylėti ir laukti“ - taip kalbėjo renginio vedėja Drąsutė Kaselienė kviesdama pirmąsias romantinių dainų atlikėjas. Po jų gražiais ir subtiliais romansais susirinkusius džiugino III Antakalnio skyriaus moterų ansamblis „Retro“ (vad. M. Mikučionis), Žeimių skyriaus vokalinė- instrumentinė (vad. A. Lasys) ir Vidiškių skyriaus romansų atlikėjų grupės (vad. S. Navickienė). Dainavos skyriaus populiarios muzikos grupės „Mes“ (vad. L. Talutienė) ir Siesikų skyriaus moterų ansamblio (vad. P. Geiša) atliekamos dainos visus nunešė ten, kur norisi būti mylimam ir pačiam mylėti, kur sunkus išsiskyrimo kartėlis ir neviltis pasimiršta. Taujėnų skyriaus mišrus vokalinis ansamblis ir duetas (vad. N. Janulienė) jautriai išdainavo ne tik meilės sopulius, bet ir pateikė staigmeną – grupėje  dainavo ir gitara grojo Ukmergės rajono savivaldybės meras, taujėniškis Rolandas Janickas. Romansai - širdies dainos, kurios dainuojamos jausmingai. O kas gi taip jausmingai dainuoja, jei ne Šventupės skyriaus romansinio dainavimo ansamblis ,,Šventerečius“ (vad. K. Šermukšnis).

Labai dėkojame aktyviesiems dainaviškiams Birutei Šliažienei, Žydrai Žliobaitei, Stasiui Ašmontui, Vaidai Škadauskienei už pagalbą organizuojant šventę, kraštiečiui Seimo nariui Juozui Imbrasui už dovanas, o fotomenininkui  Dainiui Vytui už nuotraukas.

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau