Nuo sausio 27 d. Ukmergės kultūros centro parodų galerijoje eksponuojami Dianos Zviedrienės tapybos kūriniai. Iškilmingo parodos atidarymo nebuvo, kadangi tuo pačiu metu dailininkės kūriniai dar buvo eksponuojami Akmenėje ir ruošiamasi atverti lankytojams parodą Vilniuje. Taigi turime reikalą su, pavadinkim, parodiniu "tripletu", kas liudija apie didelį dailininkės kūrybinį aktyvumą, kartais neleidžiantį atlikti lyg ir privalomų parodų atidarymo "ceremonijų"... Šiaip ar taip, ukmergiškiai, apsilankę galerijoje turi galimybę pamatyti kelias dešimtis įvairaus dydžio paveikslų, dauguma kurių yra vienaip ar kitaip susiję su gamtos atspindžiais: pievomis, gelėmis, medžiais. Kai kurie - abstraktūs, bet juose lengva įžvelgti gamtines inspiracijas, o kai kurie - susiję daugiau su dailininkės technologiniais eksperimentais... Kadangi paveikslų tikrai nemažai ir dailininkė tikrai daug laiko praleidžia prie jų miklindama savo ranką ir akį, neabejotinai yra ir vienas kitas, kurį galima pavadinti ir meistriškai nutapytu arba bent jau įžvelgti juose tikrai tapybiškai grakščių fragmentų...

Parodos anotacijoje Kultūros centro tinklapyje rašoma, jog:

"Diana Zviedrienė gimė mažame Lietuvos miestelyje ir nuo vaikystės mėgo piešti bei lipdyti. Dailės mokyklą, kurioje mokslai truko ketverius metus, baigė aukščiausiais įvertinimais. Ji yra įgijusi tris skirtingus bakalauro laipsnius (menų, filosofijos ir teisės), bei vieną magistro (filosofijos). Dėstė filosofiją universitetuose (Vilniaus universitete ir Šiaulių universitete) bei etiką gimnazijoje. Šiuo metu savo laiką skiria tik meninei kūrybai.

Per metus rengia 7-10 personalinių parodų įvairiose Lietuvos vietovėse bei užsienyje, nuolat dalyvauja pleneruose, yra ilgametė plenerų organizatorė. Taip pat nuolat dalyvauja jungtinėse kelių autorių parodose, apie ją rašo vietos ir užsienio spauda. Jos paveikslai yra plačiai pasklidę po pasaulį: yra pasiekę JAV, Japoniją, Maroką, Tailandą, Vokietiją, Didžiąją Britaniją, Graikiją, Lenkiją, Latviją ir kitas šalis.

Diana mėgsta tapyti iš natūros. Motyvai, pro kuriuos ji negali ramiai praeiti ir bent jau juos nusifotografuoja, yra traktoriai ir laivai. Jos tapyboje dažni ir gamtos motyvai – lietuviškos pievos ir jūra, kartais tapo abstrakcijas. Yra sukūrusi autorinę tapybos techniką, kurią inspiravo filosofija.

Ji labai mėgsta keliauti ir kaip sako, kolekcionuoja įspūdžius ir pirmus kartus, nes tik tai gyvenime vertinga. Naujose vietose atsiranda kitokių motyvų ir kolorito. Antai pleneruose, kurie vyko kalnuose (Graikijoje ir Lenkijoje) ji tapė kalnus. Tam, kad galėtum nutapyti, reikia pamatyti ir pajausti, sako autorė. Tas patirto įspūdžio pajautimas įtapomas į paveikslus ir atneša žiūrovui jūros vėsą ir žolės švelnumą. Diana yra tapiusi ir Ukmergės apylinkėse: yra dalyvavusi pleneruose Valuose ir ten sukūrusi nemažai paveikslų su lietuviškų pievų vaizdais ir žolynais.

Paveikslai, atlikti aliejinės tapybos technika, alsuoja spalvų skaidrumu ir gaiva. Jie tarsi apsupa žiūrovą autorės patirtu įspūdžiu ir užtikrina geros nuotaikos užtaisą ilgam laikui. Žiūrint į paveikslus visi rūpesčiai tarsi nutolsta ir nublanksta. Jie niekada nenusibosta, nes alsuodami autorės įkvėpta vidine gyvybe, kiekvieną kartą žiūrovui atskleidžia vis naujas savo plotmes.

Visus paveikslus galima įsigyti parodos metu ir vėliau

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
860413731

Galerijos darbo laikas: antradienis – penktadienis – 15 – 19 val., šeštadienis – 12 – 16 val., sekmadienį, pirmadienį – uždaryta.

Taip pat atidaroma kitų Kultūros centre vykstančių renginių metu, likus valandai iki renginio."

Belieka pridurti, jog paroda veiks tik iki vasario 8 d.

D. Zviedrienės fotografijos.

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau