Kiekvienų metų pradžioje rajono tautodailininkai surengia savo darbų parodą, pasidžiaugia pasiekimais, aptaria praėjusius metus. Šiemet, prieš Lietuvos nepriklausomybės dieną, vasario 11-ąją, Ukmergės kultūros centro dailės galerijoje surengtai rajono tautodailininkų parodai 32 kūrėjai pristatė apie 130 darbų. Tai drožiniai iš medžio, mezginiai, keramikos darbai, paveikslai, lėlės...

Tautodailininkų parodos atidarymą pradėjęs rajono tautodailininkų vadovas Rimantas Zinkevičius pasveikino gausiai susirinkusius kūrėjus ir jų bičiulius bei pristatė naujus menininkus, debiutuojančius tautodailininkų gretose. Tai tapytoja Anelė Stancikienė, lėlių meistrė Ilona Sokolova, mezgėja, parodoje prisistatanti su pirštinėmis, Vaiva Šalavėjienė ir tapytoja, pasak R. Zinkevičiaus, „nelabai tinkanti būti tautodailininke“ - Aušra Bartkutė.

Sveikindamas tautodailininkus rajono meras Rolandas Janickas juos pavadino lietuvybės šaknų puoselėtojais ir palinkėjo kūrybiškumo, meilę Lietuvai išreikšti savo nuostabiais darbais ir gražios bendrystės po tautodailės saule. Vėliau jis padėkas įteikė dešimčiai aktyviausių tautodailininkų. Svečias iš Panevėžio, Lietuvos tautodailininkų sąjungos Panevėžio bendrijos pirmininkas Saulius Kronis priminė, kad šie metai yra Tautodailės metai ir pakvietė į rengiamas respublikines ir regionines parodas. Tautodailininkus sveikino dekanas, kunigas Raimundas Kazaitis, kiti svečiai.

Ukmergiškius aplankė panevėžiečiai, svečiai iš Biržų, Kupiškio, Anykščių. Dainavo būsimos „Dainų dainelės“ konkursantės iš meno mokyklos Muzikos skyriaus. Jų koncertmeisterė Audra Bernadišienė, mokytoja – Dalia Sližytė.     

Tautodailininkams ir jų bičiuliams buvo išdalinta ką tik išleista knygelė apie rajono kūrėjus. Tai jau trečioji knygelė apie rajono tautodailininkus. Knygelėje ne tik darbai, bet ir trumpa tautodailininkų  biografija, kūrybiniai pasiekimai. Knygelėje pristatomi 39 rajono kūrėjai.

Nuotraukos - autoriaus.

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau