Spausdinti


„Vilkamirgės“ galerijoje liepos 28 – rugpjūčio 28 dienomis veikė Thomas Wunsch (Vokietija) abstrakčių fotografijų paroda, kurią autorius atsiuntė specialiai šiai galerijai.

Thomas Wunsch pradėjo fotografuoti būdamas 17-os, kuomet apsigyveno JAV.

Grįžęs į Vokietiją ir atidaręs foto ateljė Hamburge, jis pasišventė mados, natiurmortų ir portretų fotografavimui. Tarp jo portretuojamųjų buvo tokios pasaulio įžymybės, kaip Barbara Streisand, Frank Zappa, Yoko Ono, Christo, Dalai Lama, Jeff Koons, Marina Abramović, John Waters, Annie Leibovitz, Nastassja Kinski, Sting, Ai Weiwei ir kiti.

Vėl grįžęs į JAV, Thomas ilgus metus dirbo fotografu kino kompanijoje.

Abstrakčias fotografijas Thomas pradėjo kurti 2000 metais. Šios jo fotografijos buvo rodytos daugelyje galerijų ir muziejų Kinijoje, P. Korėjoje, gimtojoje Vokietijoje. Su jomis T. Wunsch dalyvavo ir grupinėse parodose kartu su tokiais menininkais kaip Ai Weiwei, Robert Indiana, Thomas Ruff, Nam June Paik ir kt. O garsi Vokietijos įrašų kompanija ECM yra panaudojusi jas vinilo plokštelių ir kompaktinių diskų viršeliams.

Thomas Wunsch kuruoja fotografijų parodas Vokietijoje, yra dėstęs meninę fotografiją Anglų-amerikiečių universitete Prahoje, skaitęs paskaitas Vokietijoje, JAV, Kinijoje, Kombodžoje ir P. Korėjoje. Thomas yra "Moscow International Photo Awards" ir "London International Creative Competition" žiuri komisijos narys.

Yra išleista daugiau kaip 40 T. Wunsch fotografijų albumų, iš kurių naujausi yra "Enemies of Reason", "The Impertinence of Beauty" ir "Wages of Sin".

T. Wunsch yra ne vienos organizacijos narys. Galima paminėti Niujorko modernaus meno muziejų (MoMA), Niujorko Tarptautinį fotografijos centrą, Pasaulio fotografijos organizaciją.

Menininką atstovauja Waterfall Mansion Gallery Niujorke.


 
Projektą  iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau