Kasmet miestas mini savo simbolinį gimtadienį - miesto teisių sugrąžinimo Ukmergei metines. Gegužės pabaigoje kasmet vykdavusios Miesto šventės pasižymėdavo renginių gausa. Šiemet renginiai perkelti į liepos vidurį, o gimtadienis paminėtas poezija, parodomis ir filmais.

Ankstesniais metais savo tradicinius ir apimlius renginius per miesto gimtadienį surengdavo dailininkai, fotografai, tačiau rajono poezijos mėgėjai likdavo be savo renginio. Šias metais nutarta surengti poetų konkursą, kuris ilgainiui turėtų virsti pagrindinių rajono literatų sambūriu. Miesto gimtadienio dieną įvyko konkurso rezultatų paskelbimas.

Vlado Šlaito viešosios bibliotekos ir rajono literatų draugijos surengtame poezijos konkurse, skirtame gimtajai kalbai, „Gimtųjų žodžių apkabintas, aš gyvas kalboje... (Justinas Marcinkevičius)“ dalyvavo 19 poetų – nuo jau žinomų ir garsių poetų iki Taujėnų gimnazijos 6-os ir 8-os klasės mokinių. Visiems dalyvavusiems konkurse skirti Mero padėkos raštai ir dovanos.

Visą dieną ukmergiškiai ir miesto svečiai galėjo ieškoti miesto erdvėse išdėliotų lentelių su žymių kraštiečių mintimis. Suradusieji bent vieną iš 14 lentelių buvo kviečiami nusifotografuoti prie lentelės ir nuotrauką įkelti į Kultūros centro facebook paskyrą. Laimingiesiems išdalinta 15 Ukmergės vėliavų.

Meno mokyklos Dailės skyriaus galerijoje „Keliaujantis paukštis“ surengta 2019-2020 m. Respublikinio dailės mokytojų tapybos plenero „Ukmergės diena“ paroda. Šalia, Klaipėdos gatvės Skvero galerijoje, surengta meno mokyklos Dailės skyriaus mokinių darbų paroda „Mūsų namai“. O Kultūros centro dailės galerijoje - Respublikinė tautodailės konkursinė paroda „Natiurmortas“.

Atėję į Kultūros centrą mažieji ukmergiškiai galėjo pasipuikuoti pačių pasigamintomis gimtadienio kepurėlėmis ir už tai gauti UAB „Ukmergės duona“ keptą, į balandį panašų pyragaitį ar kitą saldumyną. Kultūros centro salėje buvo rodomi geriausi 2020 m. kino filmai.

Autoriaus nuotraukos.
  

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau