Spausdinti

Birželio 17 dieną Ukmergės kraštotyros muziejuje įvyko Valentino Ylos tapybos darbų parodos „Vaizdai ir žodžiai" atidarymas ir Nikos Piperitos romano „Gervė smėlynuose" pristatymas.

Valentinas Yla - tapytojas realistas, Lietuvos tautodailininkų sąjungos ir Lietuvos tautodailės kūrėjų asociacijos narys. Tapytojo paveikslas puošia knygos „Gervė smėlynuose" viršelį.

Nika Piperita, romano „Gervė smėlynuose“ autorė, teigia, kad „Slapčiomis norėjau skaitytojus paniurkdyti šlapiuose vaikystės dirvonuose, kad būtų smagu iki ašarų, todėl nors mano Margarita gyvena dabartyje, tačiau mintimis, sapnais, jausenomis sugrįždama į vaikystę ieško atsakymų, kodėl aplink ją esantis pasaulis toks, o ne kitoks“. Autorė prisipažįsta esanti slapukė, todėl knygą išleido pasivadinusi kūrybiniu slapyvardžiu. Kūrinyje taip pat vingiuoja paslaptingos siužeto linijos, kai atskleidžiama ne tik pagrindinės herojės gyvenimo istorija, bet parodomos ir skausmingos sovietmečio patirtys vaikystėje bei kokią įtaką jos turi dabarčiai.

Romano "Gervė smėlynuose" pristatyme dalyvavo literatūrologas, poetas Vainius Bakas.

Reprodukcija iš parodos ir knygos pristatymo reklaminio plakato.

 



 

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau