Rugsėjo 17 d. netoli nuo Ukmergės priemiesčio Pašilės, buvusioje Kopūstėlių raketinėje bazėje aidėjo šūviai, važinėjo senoviniai kariniai motociklai ir kita karinė technika, skambėjo komandos. Čia buvo galima pamatyti kareivius, atstovaujančius įvairius laikotarpius – nuo vikingų laikų ir viduramžių iki Antrojo pasaulinio karo kareivių ar pokario partizanų. Vyko tarptautinė karo istorijos rekonstrukcijos klubų sueiga "Kovų istorijos keliais".

Šį tarptautinį karybos rekonstrukcijos festivalį „Kovų istorijos keliais“ klubas „Miško broliai“ surengė savo 10-mečio proga. O kad festivalis būtų įvairesnis, į jį buvo pakviesti karybos istoriją rekonstruojantys klubai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos ir Airijos. Į Kopūstėlius atvyko 22 klubai - viso apie 140 žmonių. Rekonstruktoriams įkūrus stovyklas, žiūrovai jose galėjo apžiūrėti ginkluotę, ekipuotę, karių buitį.

Lankytojai dalyvavo įvairiose edukacijose, šaudydami šautuvais išbandė akies taiklumą, matavosi ginklus. Karybos rekonstrukcijos diena baigėsi 1812 m. Vilkmergės (Deltuvos) mūšio inscenizacija, kai pirmą kartą Rusijos imperijos teritorijoje susigrūmė Prancūzijos ir Rusijos armijos.

Festivalį vainikavo linksmas koncertas. Žiūrovams dainavo atlikėjas Giedrius Leškevičius su grupe. Vakaras baigėsi fejerverkais ir diskoteka su DJ Evaldu.

70 dalyvių vienijantys „Miško broliai“ ukmergiškiams gerai žinomi. Nė vienas didesnis renginys neapseina be jų dalyvavimo. Klubas tiek moksleiviams, tiek suaugusiems veda edukacijas, raketiniame angare įkūrė muziejų apie Ukmergėje tarpukariu buvusį Pirmąjį pėstininkų Lietuvos Didžiojo Kunigaikščio Gedimino pulką. Organizuojamos stovyklos vaikams, palaipsniui atstatomi nuo sovietinės armijos išsikraustymo likę, apgriuvę karinės bazės pastatai.

Nuotaukos - autoriaus.

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau