Spausdinti

"Vilkamirgės" galerijoje nuo spalio 28 d. iki lapkričio 30 d. veikė Emilijos Petrauskienės analoginės fotografijos paroda „Sidabrinis sodas“.

Jau ne vienerius metus jos tęsiama fotografijų serija - tai autorės nostalgijos vaikystės vasaroms, prabėgusioms atokioje kaimo sodyboje tarp gėlynų ir senų obelų, išraiška.

Fotografija Emilijai davė galimybę atkurti vaikystės sodą ir jo gėlynus, susigrąžinti prisiminimus bei lėto laiko pojūtį. Ir nors keliaujant laiku į praeitį, iš šio sodo dingo spalvos, tačiau liko šviesa, kuri dar labiau išryškino augalų formas, struktūras, jų linijas bei tekstūras.

Parodoje pristatomos fotografijos yra sidabro želatinos, Lith arba kalitipijos atspaudai iš šlapio kolodijaus negatyvų. Senovinė šlapio kolodijaus technika kasdienį vaizdą paverčia artimu grafikai (litografijai), ir tokiu būdu šiuos gėlynus priartina prie klasikinės herbariumų vaizdavimo piešiniuose ir grafikos atspauduose tradicijos.

Emilija Petrauskienė (g. 1981 m.) gimė, užaugo ir gyvena Vilniuje, yra medikė. Greta tiesioginio darbo jau daugiau nei 10 metų užsiima analogine, senovine fotografija. Didžiausias įkvėpimo šaltinis Emilijai yra gamta, angliški sodai, senoviniai moksliniai herbariumai, botaninės iliustracijos ir klasikiniai natiurmortai.
 

Galerijos adresas: Vienuolyno g. 14, II a., Ukmergė

Galerija veikia darbo dienomis nuo 8 iki 17 val.

Norėdami parodą pamatyti savaitgalio dienomis, skambinkite tel. 8656 66924

Plakato reprodukcija - autorės.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau