Gruodžio 20 d. miesto keramikos parodų paviljone (prie Kraštotyros muziejaus) atidaryta Antano Smetonos gimnazijos mokinių keramikos dirbinių paroda.

Parodoje eksponuojami mokinių kūriniai ir kūrinėliai, kurių atsiradimui vadovavo gimnazijos mokytoja J. Šlepetienė (nuotraukoje - kairėje). Parodą, kartu su mokytoja, organizavo Kultūrinių iniciatyvų grupė Kvadratas ir parodų kuratorius T. Daunora.

Štai kaip gražiai apie parodą ir joje matomus moksleivių darbus pasakoja gimnazijos I c klasės moksleivė Gintė Šalaviejūtė: "Kiekvienas dažnai bandome sukurti kažką savo. Perprojektuoti namą ar savo kambario erdvę, sukurti naują dizainą knygos viršeliui ar bent saldainio popierėliui. Mes savo galvose nuolat kuriame savotišką aplinkinio pasaulio utopinę viziją. Šiuos keramikos darbus nulipdę mokiniai susigalvojo svajonių mišką.

Taigi, čia klesti įvairios fantazijos pasaulio gyvybės formos: drakonai, nematyti padarėliai, paukščiai, kuriems tu gali sugalvoti vardus, keisti vabzdžiai ir augalai. Šio miško senbuviai yra senelis ir močiutė (juos nulipdė Agnė Lapukaitė). Močiutei labai patinka kepti meduolius, nuo kurių visas miškas kvepia namų jaukumu, o senelis grybauti. Dažniausiai jis renka tik baravykus, nes žino, kad raudonikius, lepšius mėgsta ir voveraitės, o dar grybų turi likti ir kitiems miško gyventojams. Taip pat miškelyje laksto daug draugiškų iš Ukmergės atlėkusių vilkų, kurie naktimis kaukia šaukdami vienas kitą. Po medžiais. tarp susiraizgiusių šaknų, purių samanų kupstų, galima surasti jaukių vietelių pasislėpti vabaliukams, kurių rūšims suskaičiuoti neužtektų visų tavo pirštų.

Čia rasi ir Miegančių žibučių miestą (Ieva Kudinskaitė) ir girinius-burtininkus akylai prižiūrinčius tvarką (Adomas Adomavičius). ir du pusbrolius driežus (Amelija Žiaunytė), paslaugius vėžlius (Oleksandr Nikolaichuk), radęs meškiuką (Apolonija Miglė Monkevičiūtė) atpažins ir kitus šios jaunos dailininkės sukurtus gyvūnėlius.

Visko šiame stebuklingame miške tiek daug...gal net pasiseks rasti čia vietos ir savo svajonei."

Paroda veiks iki 2024 m. vasario 15 d.

Nuotraukos - T. Daunoros

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau