Šiemet, sausio 19 d. "Vilkamirgės" galerijoje pradedame rodyti ne tik profesionalų, bet ir autsaiderių meną.

Autsaiderių menas (outsider art / art brut) – savamokslių kūrybinė raiška, nesekanti jokia estetikos tradicija, spontaniška, nuoširdi, kartais labai atvira, „neapdorota“. O dažnai spalvingos autsaiderių menininkų gyvenimo istorijos yra jų kūrybos dalis ir kontekstas. Vakaruose autsaiderių menas žinomas ir vertinamas jau kelis dešimtmečius. Jis traukia profesionalių menininkų, kuratorių, kolekcininkų dėmesį. Pristatydami savamokslių menininkų kūrybą, mes remsimės vakarietiška autsaiderių meno koncepcija.

Pirmojoje parodoje pristatome studijos AHOI iš Karlsrūhės, Vokietijos, menininkų piešinių parodą.

Studijos vadovė Brigitte Reisz sako, kad daug gabių žmonių su negalia negauna tinkamų švietimo paslaugų. Studijoje AHOI stengiamasi sudaryti palankias sąlygas tokių žmonių meniniam lavinimuisi. Čia, bendradarbiaudami su profesionaliais menininkais, žmonės su negalia ugdo savo meninius gabumus ir plėtoja individualius vaizdinius. Taip pat, studija siekia dalyvauti meno rinkoje.

Parodos atidarymas - penktadienį, sausio 19 d., 17 val.

„Vilkamirgės“ galerija - Vienuolyno g. 14, II a., Ukmergė.

Parodą galite apžiūrėti iki vasario 29 d.
 

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau