„Vieną vakarą bežvelgiant į kalendorių, akys pačios surado skaičių 25...po to atėjo supratimas iš atminties, kad tai Vladimiro Vysockio gimimo data... Taip gimė mintis surengti Vladimiro Vysockio atminimo vakarą. Šiais metais jam būtų 78 metai, bet jau 35 metai, kaip jo nėra - maištingos dvasios poeto, aktoriaus ir dainininko.

Pradėjau ruošti programą, deja, Ukmergės bibliotekoje neradau Vladimiro Vysockio eilių jo gimtąja kalba... Per Kalėdas lankantis pas Anykščiose gyvenantį poetą Algirdą Ražinską, gavau Vladimiro Vysockio eilių knygą, parvežtą jam iš Maskvos. Prasidėjo kelias į Vladimiro sielos gelmes, rinkau viską, ką apie jį radau ir kuo daugiau gilinausi, tuo labiau jis man išnyro iš praeities, kaip didelis upės akmuo...“. Taip pasakoja apie pasiruošimą poezijos ir muzikos vakarui jo sumanytojas, scenarijaus autorius fotomenininkas ir poetas Albinas Kuliešis.


Dienai baigiantis, sausio 23 vakarą, į fotostudiją ,,Žvilgsnis‘‘rinkosi bičiuliai poetai ir mėgstantys poeziją žmonės. Žvakėms įsižiebus, nuskambėjo Vladimiro daina ,,Vilkų medžioklė‘‘, pasakojanti apie apsisprendimo gyventi laisvėje pasirinkimą. Rokiškio krašto kultūros žurnalo ,,Prie Nemunėlio“ redaktorė Alicija Matiukienė papasakojo apie poeto gyvenimo moteris, poeto vaikus, jo sudėtingą šeimyninį gyvenimą. Pristatė naują žurnalo ,,Prie Nemunėlio“ numerį, kuriame publikuotas interviu su Juozo Keliuočio  premijos laureatu Albinu Kuliešiu. Poetas Algirdas Ražinskas iš Anykščių papasakojo apie paskutinę poeto  meilę ir tragišką gyvenimo pabaigą... Vladimiro poeziją poeto gimtąją kalba skaitė vakaro vedėjas Albinas Kuliešis,Vladimiro Vysockio dainas atliko bardas iš Migdoliškių, anykštėnas Vidmantas Plėta, kuris  iš rusų kalbos išvertė apie 30  V.Vysockio  dainų.


Antroje vakaro dalyje savo poeziją skaitė poetės Gema Sotikova (Sudargas), Aušrinė Pavasaris (Marijampolė), Virginija Ruškienė (Kaunas), Danutė Ruseckaja (Vilnius), Rima Petrilevičienė( Kėdainiai), Danutė Gečytė (Anykščiai), Rita Gelūnienė (Ukmergė), dainavo Birutė Gaučienė (Vilnius). Kunigas Rimantas Laniauskas nuostabiai skaitė poečių eiles ir padainavo dainą apie klouną.

Po oficialios dalies ištvermingiausieji vakaro dalyviai užlipo, padėdami vieni kitiems nenuvalytais laiptais, į Ukmergės piliakalnį ir, šviečiant pilnačiai, paleido žibintus ir savo mintis į dangų...Tikėdamiesi kad Vladimiras visa tai matė...

Dar ilgai degė židinys studijoje, skambėjo dainos ir posmai, bendravo kūrėjai iš skirtingų regionų. Renginį rėmė AB „Rokiškio pieninė“ Ukmergės filialas, Ukmergės vartotojų kooperatyvas.

Nuotraukos - Alicijos Matiukienės ir Manto Kristijono Kuliešio.

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau