Balandžio 27 d. popietę Ukmergės kraštotyros muziejuje vyko renginys „Ir suspaudėm baltą sūrį...“. Gausiai susirinkę miestiečiai plačiau susipažino su Ukmergės krašto sūrio gaminimo tradicijomis, paročiais. Renginys dalinai buvo siejamas ir su ką tik praėjusiomis Jurginėmis - ganiavos pradžia. Senamiesčio pagrindinės mokyklos mokiniai priminė mums piemenėlių raliavimus, šokelius, "Bočių" sekcijos "Prie židinio" senjorės džiugino užstalės dainomis...

Renginio vedėja Birutė Gudeliauskienė pasakojo sūrio atsiradimo istoriją pasaulyje ir Lietuvoje. Mūsų krašto sūrio gamintojai Loreta Burokienė (ūkininkė iš Atkočių k.), Audronė Kazlauskienė (Petronių bendruomenės amatų namai ), Vida Žemaitaitytė (UAB „Rokiškio pienas“ filialas „Ukmergės pieninė“ atstovė) pristatė savo išsikirtinę produkciją. Degustacijos metu buvo ragaujami įvairių rūšių varškės, fermentiniai, pūdyti, brandinti sūriai, pagardinti įvairiais prieskoniais.

Autorės nuotraukos.

Šiam turiniui kometarai išjungti.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau