Kamerinių teatrų ir performansų festivalis „Camera obscura“ Ukmergėje rengiamas jau dvidešimtąjį kartą. Šiuolaikinio meno reiškinius pristatantis festivalis ir šiemet žiūrovą pakvies į įvairius renginius nuo spektaklių iki jaučio gaudynių. Organizatoriai žada, kad bus netikėtų veiklų ir žaismės.

Šiųmetis „Camera obscura“ atsigręš į savo ištakas ir tuo pačiu kvies svajoti apie ateitį.

Festivalis startuos lapkričio 9-ąją, kviesdamas dalyvauti žaidime „Jaučio gaudynės 690U“, skirtame miesto jubiliejui paminėti. Visą mėnesį ukrainiečių padovanotas Ukmergės miesto herbo simbolis jautis bus „slepiamas“ vis kitoje miesto erdvėje. Feisbuke festivalio puslapyje „Kamerinių teatrų ir performansų festivalis „Camera obscura“ bus skelbiamos subtilios užuominos, kur jį galima rasti. Iš viso jautis bus paslėptas 15 kartų. Ukmergiškiai bei miesto svečiai kviečiami ieškoti jaučio ir fotografuotis su juo. Trys aktyviausi dalyviai, daugiausiai kartų pirmieji suradę jautį ir atsiuntę savo nuotraukas, per miesto Kalėdų eglės įžiebimo šventę bus apdovanoti rajono savivaldybės įsteigtais vertingais ir atraktyviais prizais. Tai dviratis, skrydis oro balionu bei turistinė kuprinė. Taip rajono savivaldybė siekia paskatinti keliauti po Ukmergę ir ją pažinti.

Nuotraukas, nurodant konkurso dalyvio vardą ir pavardę, siųsti reikia elektroniniu paštu: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.. Tad jau dabar siūlome socialiniame tinkle susirasti Ukmergės meno draugijos profilį, susidraugauti ir taip pat stebėti festivalio puslapį.

Žaidimo organizatoriai tikisi, kad slėpynės paskatins ukmergiškius ir miesto svečius dar kartą atrasti Ukmergę, kaip traukos centrą. Kad kiekvienas galėtų sakyti, jog gera gyventi, svajoti ir kurti Ukmergėje.

„Camera obscura“, kaip ir kasmet, šiemet pasiūlys ir teatro, performanso, šokio, muzikos bei šiuolaikinio meno renginių.

Įsipins ir nostalgiškai gaida. Dvidešimtojo festivalio proga gastro pub „Aš būsiu čia“ lapkričio 23-ąją bus rodomas monospektaklis, rodytas pirmojo festivalio metu. Tai Anykščių kultūros centro teatro spektaklis „Velnioniškai vienas“, sukurtas pagal poeto Pauliaus Širvio eiles. Režisierius ir aktorius – Jonas Buziliauskas.

Šiųmečiame festivalyje pristatysime pernai pradėto ir šiemet pratęsto dviejų žymių Lietuvos menininkų – Arūno Kulikausko ir Beno Šarkos – fotoperformanso „Benas ir Ukmergė“ rezultatus.  Meninės fotografijos, kuriose į įvairius Ukmergės objektus žvelgiama, pasitelkiant provokuojančią liniją, bus eksponuojamos netikėtose erdvėse.

Apie planuojamų renginių vietą ir laiką organizatoriai informuos atskirai.

Festivalį organizuoja Ukmergės meno draugija. Partneris – Ukmergės kultūros centras. Ukmergės rajono savivaldybė yra šių metų festivalio pagrindinis didysis rėmėjas.

Fotografijos - festivalio organizatorių.

Svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda užtikrinti Jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą, Jūs sutinkate su mūsų slapukų naudojimo tvarka ir taisyklėmis. Skaityti daugiau